Απαγορεύτηκε η συγκέντρωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια

Την απαγόρευση της συγκέντρωσης που προγραμμάτιζε το συνδικάτο αστυνομικών (ΠΟΑΣΥ) στην Πλατεία Εξαρχείων αύριο Πέμπτη αλλά και των τουλάχιστον τριών αντισυγκεντρώσεων που σχεδίαζαν αναρχικοί στα Εξάρχεια και στο Κολωνάκι διέταξε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής.

Η απαγόρευση αφορά όλες τις συναθροίσεις από τις 6:00 τα ξημερώματα έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Αθηναίων.

Αιχμηρή απάντηση εξέδωσε η ΠΟΑΣΥ, σημειώνοντας πως οι αστυνομικοί θα σεβαστούν μεν την απαγόρευση λόγω πίστης στο Σύνταγμα, αλλά οι διοικούντες έχουν «ολόκληρη την ευθύνη της δικής τους δειλίας».

Εάν δοθεί πολιτική εντολή η Αστυνομία μπορεί να καθαρίσει τα Εξάρχεια μέσα σε 16 ώρες, δήλωσε στην εκπομπή Newsroom του ΣΚΑΪ στο Action24 ο Στράτος Μπαλάσκας, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων. Σημείωσε πως μέλη της ΠΟΑΣΥ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του αττικάρχη.

Στην απόφασή του, ο αττικάρχης εξηγεί 
πως η εγγύτητα των συγκεντρώσεων και η δεδηλωμένη πρόθεση ορισμένων ομάδων να κινηθούν βίαια εναντίον της κινητοποίησης των αστυνομικών υπαλλήλων ενέχει «σοβαρότατο κίνδυνο διατάραξης της δημόσιας ασφάλειας και της ομαλής κοινωνικοοικονομικής ζωής».

Τονίζει δε πως ο μεγάλος όγκος σκουπιδιών που βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας λόγω της απεργίας των συμβασιούχων καθαριότητας, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, εγείρει επιπλέον κινδύνους για πυρκαγιές και άλλες ταραχές.

Όπως επισημαίνει στην απόφασή του ο αττικάρχης, η πραγματοποίηση ή η απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης ή πορείας στη ζώνη όπου θα ισχύσει η απαγόρευση «θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο», ενώ οι συμμετέχοντες θα διώκονται.
Πηγή: skai.gr