Σήμα κινδύνου από τις τουριστικές επιχειρήσεις: Δώστε λύση για τα σκουπίδια

Σήμα κινδύνου για την διεθνή εικόνα της χώρας, την οικονομία και την κοινωνία εκπέμπουν οι τουριστικές επιχειρήσεις για τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και τα βουνά των απορριμμάτων που έχουν σχηματιστεί σε όλη την επικράτεια. Οι τουριστικές επιχειρήσεις ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.

«Ας σταματήσουμε επιτέλους να πυροβολούμε τα πόδια μας! Δεν το αντέχει ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία μας!» ανέφερε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) Γιάννης Ρέτσος.

«Η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στον χώρο της καθαριότητας είναι μια ιδιαίτερα κακή είδηση. Τόσο για τη δημόσια υγεία κατοίκων και επισκεπτών πολλών περιοχών της χώρας, όσο και για τον τουρισμό και την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό» τονίζει εξάλλου σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

«Μοιάζει, σα να μην έχουμε καταλάβει τους κινδύνους που γεννιούνται από την παράταση αυτής της απεργίας. Έστω και τώρα, όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης. Κάθε ώρα που περνάει χωρίς λύση, αυξάνει τις αρνητικές επιπτώσεις σε όλο το φάσμα της κοινωνίας και της οικονομίας» προσθέτει ο κ. Ρέτσος.

Μιλώντας στην κάμερα του ΣΚΑΪ, πάρα πολλοί τουρίστες έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για την αφόρητη κατάσταση που επικρατεί με τα απορρίμματα στους δρόμους των πόλεων, ενώ ειδικά οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της εστίασης, της διασκέδασης και τους τουρισμού δήλωσαν ότι οι κινητοποιήσεις τούς έχουν προκαλέσει οικονομική ζημιά.
Πηγή: skai.gr