Μονιμοποίηση, μπλόκο στους ιδιώτες και μοριοδότηση ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Τη μονιμοποίηση τους ζητούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Δήμων, απορρίπτοντας την πρόταση του πρωθυπουργού για ανανέωση των συμβάσεών τους και αποφασίζοντας τη συνέχιση της απεργίας τους έως και την Πέμπτη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η Ομοσπονδία κατηγορεί την κυβέρνηση πως προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, ενώ παράλληλα καταγγέλλει ότι «σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζεται η προκήρυξη ακόμα και των 2.500 θέσεων εργασίας». Ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Νίκος Τράκας ανέφερε θα συνεχίσουν τον αγώνα για να μην μείνει κανείς στον δρόμο.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι ζητούν κατάργηση του νόμου Καλλικράτη που επί της ουσίας επιτρέπει ιδιώτες να μπουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών, τονίζοντας ότι δεν τους αρκούν τα ευχολόγια του πρωθυπουργού.

Επισημαίνουν ότι η μοριοδότηση που προβλέπει η τροπολογία Σκουρλέτη είναι μικρότερη από αυτή που επιθυμούν, ενώ στο μόνο που συμφωνούν με την εν λόγω τροπολογία είναι η κατάργηση ορίου ηλικίας για συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά τη σημερινή της συνεδρίαση, προανήγγειλε αυξημένο προσωπικό ασφαλείας τις επόμενες ημέρες για να μην υπάρξει πρόβλημα στη δημόσια υγεία, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας για να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της.
Πηγή: skai.gr