Μπουτάρης: Δεν πάμε σε ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας

«Δεν πάμε σε ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης» ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γιάνννης Μπουτάρης, απαντώντας στους συμβασιούχους.

«Η Θεσσαλονίκη βρωμοκοπάει… Και πέραν αυτού, υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία» ανέφερε ο κ. Μπουτάρης για την ανάθεση σε ιδιώτη της αποκομιδής των απορριμμάτων για τρεις ημέρες.

«Έχω 750 συμβασιούχους στην καθαριότητα, αλλά και 15.000 εμπόρους που βογγάνε και τον κόσμο και είπα ότι θα βγάλω πρόσκληση ενδιαφέροντος για σύμβαση τριών ημερών για να ανακουφιστεί λίγο η κατάσταση» εξήγησε. Με τους μόνιμους και τους συμβασιούχους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο δήμο ανέρχονται σε 1.150 άτομα συνολικά. 

«Δεν ξέρω
αν θα είναι ανοιχτός ο ΧΥΤΑ» παραδέχθηκε πάντως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ. του δήμου Θεσσαλονίκης Θωμάς Ψαρράς δήλωσε ότι ο δήμος προτίθεται να κινήσει γρήγορα διαδικασία προκειμένου η αποκομιδή των σκουπιδιών να αρχίσει άμεσα. Ο προϋπολογισμός του δήμου Θεσσαλονίκης είναι 192.000 ευρώ, αλλά εκτιμάται ότι το τελικό ποσό θα είναι χαμηλότερο με τις εκπτώσεις διευκρίνισε ο κ. Ψαρράς.

Tην έντονη αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του δήμου Θεσσαλονίκης προκάλεσε πάντως η απόφαση της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Πηγή: skai.gr