Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ΟΤΑ παρά τα βουνά σκουπιδιών

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του εκτελεστικού οργάνου της Ομοσπονδίας.
  
Κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας, οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι μέσα στην ημέρα, αναμένεται να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στον Πάνο Σκουρλέτη.

Εκτιμούν ότι η νομοθετική ρύθμιση δεν καλύπτει τους συμβασιούχους, επιμένουν στη μονιμοποίησή τους και ζητούν από την κυβέρνηση να μην την καταθέσει στη Βουλή τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα, λόφοι σκουπιδιών και ζέστη, συνθέτουν για έβδομη ημέρα το σκηνικό σε ολόκληρη τη χώρα.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νίκος Τράκας κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και να συμβουλευτεί την οδηγία του για να δοθεί λύση.

Τόνισε πως με την υπάρχουσα νομοθετική ρύθμιση κανένας εργαζόμενος παρατασιούχος δεν μπορεί καταρχήν να μπει στην προκήρυξη και φεύγει μετά από 3 μήνες. Ανέφερε ακόμη ότι γίνεται αποκομιδή των απορριμάτων από ευαίσθητες περιοχές και από παιδικούς σταθμούς και σχολεία.

«Προς τη σωστή κατεύθυνση η δήλωση του κ. Τράκα» είπε στον σταθμό μας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης προσθέτοντας ότι αύριο θα επικοινωνήσει με τον Πάνο Σκουρλέτη.

Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει τη Δευτέρα το υπουργείο οι νυν συμβασιούχοι θα διασφαλίζονται με νέες συμβάσεις μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων (πινάκων) του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για 2.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Την ίδια ώρα πάντως, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προειδοποιεί για τους κινδύνους που εγκυμονεί για την υγεία η εκτεταμένη συσσώρευση απορριμμάτων.
Πηγή: skai.gr