Σκουρλέτης: Ρύθμιση θα διασφαλίζει παραμονή των συμβασιούχων στους δήμους

Στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα διασφαλίζει την παραμονή των συμβασιούχων-παρατασιούχων στην εργασία, για ακόμη μερικούς μήνες, μέχρι να υλοποιηθούν οι μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων προσανατολίζεται το υπουργείο Εσωτερικών, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, στο προεδρείο της ΚΕΔΕ, με το οποίο συναντήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι.

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι αυτή η λύση «πρέπει να σέβεται το Σύνταγμα, τους νόμους, αλλά ταυτόχρονα να ανταποκρίνεται και στις έκτακτες συνθήκες τις οποίες βιώνουμε με τους όγκους των σκουπιδιών που σωρεύονται καθημερινά».

Επίσης, συμφωνήθηκε να δρομολογηθούν, άμεσα, οι περίπου 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων, ενώ κλήθηκαν οι δήμαρχοι να καταθέσουν τυχόν νέα αιτήματα για πρόσληψη προσωπικού στον συγκεκριμένο τομέα. «Θα τρέξουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη διαδικασία της προκήρυξης των συγκεκριμένων θέσεων εργασίας», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση.

Προθεσμία από ΚΕΔΕ

Προθεσμία μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη δίνει από την πλευρά της η ΚΕΔΕ στο υπουργείο Εσωτερικών για να καταθέσει τη νομοθετική πρόταση που θα επιλύει το θέμα με τους συμβασιούχους των ανταποδοτικών υπηρεσιών των δήμων, που έχει προκύψει μετά την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Την απόφαση αυτή έλαβε η ΚΕΔΕ κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ της ΚΕΔΕ με τη συμμετοχή κι όλων των προέδρων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων Ελλάδας (ΠΕΔΕ) για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της, χωρίς να αποκλείει ακόμα και το κλείσιμο των δήμων.

Με συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, με καταλήψεις σε χωματερές και αμαξοστάσια με σημαντικές συνέπειες για τη δημόσιας υγεία, προειδοποιούσαν νωρίτερα εργαζόμενοι στους δήμους καθώς η συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την αντιπρόεδρο της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απέβη άκαρπη. 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας στους συγκεντρωμένους εργαζομένους έξω από τη Βουλή «αλλά λόγια να αγαπιόμαστε… ‘’δεν φταίμε σε τίποτα κλπ.’’ είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τέλους». 

«Στημένο επεισόδιο» χαρακτηρίζει από την πλευρά της η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) την επίθεση διαδηλωτών της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά του Γιώργου Πατούλη, έξω από το κτίριο του υπουργείου Υγείας.


Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ