Η Αχτσιόγλου υπέρ των αργόμισθων της ΔΕΗ;

Στα δικαστήρια οδηγούνται η διοίκηση της ΔΕΗ και οι συνδικαλιστές για τους 62 εργαζόμενους που αρνούνται να μετατεθούν από παροπλισμένα εργοστάσια σε εν λειτουργία μονάδες. Μάλιστα, το θέμα έθεσαν οι συνδικαλιστές και στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε συνάντηση που είχαν μαζί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός τοποθετήθηκε υπέρ τους. Παράλληλα, πρότεινε, να παρέμβει στην διοίκηση μέσω του βασικού μετόχου που ελέγχει το 51% της ΔΕΗ.

Την υπόθεση των 62 υπαλλήλων της ΔΕΗ, είχε αποκαλύψει τον Μάρτιο ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας, λέγοντας ότι πληρώνονται χωρίς να έχουν αντικείμενο απασχόλησης, αφού οι μονάδες που «εργάζονται» είναι κλειστές!

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο πρόεδρος της ΔΕΗ αποφάσισε τη μετάθεσή τους σε άλλα εργοστάσια που βρίσκονται σε λειτουργία, ούτως ώστε να δικαιολογούνται τόσο οι μισθοί όσο και τα επιδόματα που λάμβαναν.

Τι απαντά το υπουργείο


Από την πλευρά του το υπουργείο Εργασίας απαντά πως ουδεμία συζήτηση έγινε για το ζήτημα, παρά τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου:

Αναφορικά με ψευδές δημοσίευμα της ιστοσελίδας «skai.gr», με τον συκοφαντικό τίτλο «Η Αχτσιόγλου υπέρ των αργόμισθων της ΔΕΗ;», το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σημειώνει τα εξής:

Την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, Γιώργο Αδαμίδη.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους της ΔΕΗ.

Ουδεμία συζήτηση έγινε για το ζήτημα που αφορά τη μετακίνηση εργαζομένων σε μονάδες της ΔΕΗ.

Το συγκεκριμένο θέμα δεν τέθηκε στη συζήτηση ούτε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων ούτε από την πλευρά του Υπουργείου, επομένως τα όσα αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ είναι προϊόν μυθοπλασίας.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και η ΓΕΝΟΠ 

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης χαρακτηρίζει την είδηση ως μύθευμα ανάξιο σχολιασμού ενώ επαναλαμβάνει ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα της επιτάχυνσης απονομής συντάξεων, του συμψηφισμού της αποζημίωσης με την εφάπαξ παροχή που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, των οποίων οι συμβάσεις καταγγέλλονται, κ.α.



Πηγή: skai.gr - Νίκος Υποφάντης