Κλείσιμο

Δέσμη μέτρων για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο Μενίδι

Δέσμη μέτρων για το Μενίδι καταρτίστηκε από τον αρχηγό της Αστυνομίας και τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης για την πάταξη της εγκληματικότητας, στον απόηχο του τραγικού θανάτου ενός 11χρονου μαθητή την περασμένη Πέμπτη από αδέσποτη σφαίρα.

Μεταξύ άλλων, συγκροτείται ειδική υπηρεσία στα πρότυπα των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, που φτιάχτηκαν παλαιότερα για να χτυπηθεί η ιδιόμορφη εγκληματικότητα στο νησί.

H υπηρεσία θα έχει ως αποστολή την οργάνωση και υλοποίηση συνεχών και στοχευμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, σε πρώτη φάση στο Μενίδι και στο μέλλον σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική.

Ειδικά στο Μενίδι, οι επιχειρήσεις θα εστιάζονται στις λεγόμενες «γκρίζες ζώνες», στους οικισμούς Αγία Σωτήρα, Άγιος Δημήτριος, Αυλίζα, Χαραυγή, Στρατόπεδο Καποτά και οδός Κύπρου.

Θα επεκταθούν όπου προκύπτει πρόβλημα και με βάση πληροφορίες που θα συγκεντρώνει και θα επεξεργάζεται η νέα υπηρεσία.

Το Τμήμα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού κατά πάσα πιθανότητα θα στεγάζεται κατ' αρχήν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και θα απαρτίζεται από περίπου 20 άτομα ανά βάρδια, τα οποία θα κατευθύνουν τις επιχειρήσεις, στις οποίες θα παίρνουν μέρος και οι άλλες ειδικές υπηρεσίες, που θα είναι εγκατεστημένες σε μόνιμη βάση στο Μενίδι.

Σε 24ωρη βάση στην περιοχή θα είναι μία μονάδα ΟΠΚΕ και δύο Ομάδες ΔΙΑΣ, ενώ οι Ομάδες Έλεγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων θα ασχολούνται αποκλειστικά με τις Αχαρνές

Ο σχεδιασμός της Αστυνομίας, προβλέπει άμεση υλοποίηση των μέτρων, με την εγκατάσταση από αύριο κάποιων από τις ομάδες, ενώ εκτιμάται ότι το αργότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσουν και οι επιχειρήσεις.

Πάντως, οι κάτοικοι πραγματοποίησαν απόψε νέα συγκέντρωση στο Μενίδι, ζητώντας να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή του.

Μάλιστα, έκλεισαν για μισή ώρα την Αττική Οδό στο ρεύμα προς Μαρκόπουλο στο ύψος του Μενιδίου.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr