Κλείσιμο

Στρατηγική συνεργασία για τη Νew Μedia studies με το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ

Δύο δυναμικές σχολές, εξειδικευμένες στα mass media με μεγάλη πορεία και εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης, ενώθηκαν για να δημιουργήσουν μια υπερδύναμη που θα μπορεί να καλύψει όλο το φάσμα των επαγγελμάτων της τηλεόρασης, του δικτύου, του ραδιοφώνου και του εντύπου.

Η Νew Μedia studies με ιδρυτή τον Σταμάτη Μαλέλη, καταρτίζει και εξειδικεύει στα επαγγέλματα τηλεόρασης και γενικότερης δημοσιογραφίας και ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος , δημιουργός και διευθυντής του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, της παλαιότερης και της πλέον εξειδικευμένης σχολής, που ασχολείται αποκλειστικά με την Αθλητική Σύνταξη πλέον συμπορεύονται.

Το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ συνεργάζεται με καταξιωμένους δημοσιογραφικούς ομίλους σε Ελλάδα και Κύπρο και βάζει ψηλά τον πήχη του εργασιακού ανταγωνισμού πιστοποιώντας τις ειδικότητές του. Οι τελειόφοιτοι σπουδαστές του ΚΑΡ προτιμούνται, με αποτέλεσμα το σύνολο των αποφοίτων να εργάζεται στο αντικείμενο της επιλογής του.

Καλύπτοντας όλο το φάσμα τεχνογνωσίας και θεωρίας σε έντυπο, ραδιοφωνικό, τηλεοπτικό και διαδικτυακό Tύπο, οι απόφοιτοι γίνονται αποδέκτες εξειδικευμένης εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου και εντάσσονται άμεσα στην αγορά εργασίας.

Η πρακτική άσκηση στον ΣΚΑΙ, τον Sport Fm, αλλά και σε άλλους οργανισμούς ΜΜΕ, εκτός από την εμπειρία, αποτελεί και επαγγελματική εργασία με αποτέλεσμα να συνεπάγεται σημαντικό εφόδιο στο βιογραφικό των αποφοίτων.

Η φοίτηση στο ΚΑΡ είναι διετής για αποφοίτους Λυκείου και τριών εξαμήνων για τελειόφοιτους ΑΕΙ-ΤΕΙ, καθώς και για άλλο συναφές με το αντικείμενο πτυχίο, ενώ η φοίτηση στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση είναι δύο εξαμήνων.

Για την NMS το πρόγραμμα σπουδών διαρκεί τρία εξάμηνα και στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση δύο.

Σημειώνεται πως στον κύκλο σπουδών υπάρχουν πλέον και νέες ειδικότητες. 

Αναλυτικά οι νέες ειδικότητες:

· Τεχνικός τηλεόρασης

· Διευθυντής παραγωγής

· Ραδιόφωνο

· Ενδυματολογία

· Φωτορεπορτάζ

Οι εγγραφές και στις δύο σχολές άρχισαν. 

Πηγή: skai.gr