Βενιάμης: Η ελληνική ναυτιλία είναι και θέλει να μείνει δεμένη με τον τόπο της

«Η ελληνική ναυτιλία είναι και επιθυμεί να παραμείνει στενά συνδεδεμένη με τον τόπο της. Η επιλογή του ναυτικού επαγγέλματος από τους νέους θα πρέπει να γίνει ξανά προτεραιότητα της πολιτείας».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Θεόδωρος Βενιάμης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ένωσης, όπου βραβεύθηκαν οι ναυτικοί με τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία που τερμάτισαν το 2013 τη σταδιοδρομία τους, ενώ απονεμήθηκαν και υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς σπουδαστές.

«Στο πρόσωπο των δύο ναυτικών που βραβεύονται σήμερα, αναγνωρίζεται η ναυτοσύνη των Ελλήνων καθώς έχουμε πετύχει να κατέχουμε μια μεγάλη ναυτιλία, όχι μόνο σε αριθμούς αλλά και σε επίπεδο ποιότητας και υψηλής παροχής θαλάσσιων μεταφορικών υπηρεσιών παγκοσμίως», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΕΕ, προσθέτοντας ότι η μεγάλη ναυτιλία των Ελλήνων ήταν, είναι και επιθυμεί να παραμείνει στενά συνδεδεμένη με τον τόπο της.

Μίλησε για την ανάγκη να γίνει εκ νέου προτεραιότητα της πολιτείας η ενθάρρυνση του ναυτικού επαγγέλματος για τους νέους και ότι σε αυτό θα βοηθήσει η βελτίωση του συστήματος της ναυτικής εκπαίδευσης, καθώς και η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών ενεργοποίησης της δυναμικής, για απασχόληση περισσότερων Ελλήνων στα ελληνόκτητα πλοία.

«Και στους δύο στόχους, η Πολιτεία θα μας βρει ουσιαστικούς αρωγούς, με ρεαλιστικές προτάσεις, που λαμβάνουν υπόψη τον καθοριστικό παράγοντα της ανταγωνιστικότητας της ναυτιλίας μας» συμπλήρωσε ο Θ. Βενιάμης.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ