Στον Β. Μαρινάκη ο ΔΟΛ - Χαμηλότερη της αποτίμησης η προσφορά Σαββίδη

Στον Βαγγέλη Μαρινάκη περνάει, αντί 22,89 εκατ. ευρώ, το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, καθώς η προσφορά που κατέθεσε ήταν η υψηλότερη προσφορά μεταξύ των τεσσάρων διεκδικητών.

Εντύπωση προκαλεί ότι η εταιρεία DIMERA, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, ήρθε τρίτη, καταθέτοντας προσφορά ύψους μόλις 11,8 εκατ. ευρώ, που είναι χαμηλότερη και από αυτή της αποτίμησης της Alpha Bank για την αξία του Οργανισμού. Δεύτερη ήρθε η προσφορά της κυπριακής εταιρείας Vegata με 21 εκατ. ευρώ και μία αγγλική εταιρεία η οποία συμμετείχε με μικρό ποσοστό. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Μαρινάκης αποκτά εκτός από τις ιστορικές εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ, το 22,11% των μετοχών του Mega, τις ιστοσελίδες, in,gr, vima.gr και nea.gr, το ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM το 50% των μετοχών της “IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ” και το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής ΑΡΓΟΣ.

Στο πακέτο των ακινήτων την υψηλότερη προσφορά κατέθεσε η ALPHA Αστικά Ακίνητα, με ποσό που ανήλθε στα 3.780.000 ευρώ. Η εταιρεία Σαντορίνη κατέθεσε προσφορά η οποία ανήλθε στα 3.001.123 ευρώ και η εταιρεία New Mile Ακίνητα με προσφορά στα 100.000 ευρώ.

Ένα ποσοστό 25% του τιμήματος θα διατεθεί για την εξόφληση των εργαζομένων και των προμηθευτών.


Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ