Κλείσιμο

Θύελλα αντιδράσεων για την ύποπτη είσοδο Σαββίδη στο MEGA

Θύελλα αντιδράσεων και έντονη οσμή διαπλοκής από απόκτηση του 19,6 % των μετοχών του MEGA από τον Ιβάν Σαββίδη μέσω εξαγοράς μετοχών του εταιρείας Πήγασος Εκδοτική και του Φώτη Μπόμπολα, έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Εύλογα ερωτήματα προκαλεί και η στάση των τραπεζών οι οποίες δεν είχαν δεσμεύσει το ποσοστό του «Πήγασου» στο MEGA, παρότι οι οφειλές του ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», τραπεζικά στελέχη κάνουν λόγο για κυβερνητικές πιέσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας διερωτήθηκε πώς μία επιχείρηση που έχει δανεισμό πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ μπορεί να μεταβιβάσει μετοχές χωρίς την έγκριση των δανειστών της, αλλά και αν οι τράπεζες είχαν δεσμεύσει όλες τις μετοχές της «Πήγασος».

Όπως είπε, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος, είπε, πάνε να δημιουργήσουν το πιο σκανδαλώδες τοπίο στο χώρο των μέσων ενημέρωσης.

«Το τι κάνει ο ένας ή ο άλλος επιχειρηματίας είναι δικό του θέμα. Θα ήθελα να ελπίζω ότι δεν θα έχουμε κατακλυσμιαίες αλλαγές στα ΜΜΕ ως συνέπεια της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος όπως αυτές που συμβαίνουν στην Τουρκία ή άλλες χώρες», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Τη γραμμή στα μέσα ενημέρωσης πρέπει να την καθορίζει το κοινό τους και δεν πρέπει να αλλάζει με στροφή 90 ή 180 μοιρών, αν αυτό είναι ο στόχος υπάρχει θέμα, προσέθεσε ο κ. Χρυσόγονος.

«Ελπίζω ότι η Δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα θα βγουν και θα ξεκαθαρίσουν αυτό που έγινε χθες. Ότι έγιναν όλα νόμιμα», είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδας Γρηγοράκος.

«Σας ενοχλεί ο κ. Σαββίδης. Αν υπάρχει κάτι που δεν είναι σύννομο να έλθει και να το λύσει η Δικαιοσύνη», είπε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός και βουλευτής Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μάρδας.
Πηγή: skai.gr