Νέα «χτυπήματα» κλοπής μηχανημάτων σε νοσοκομεία της Λαμίας & της Λάρισας

Μετά τον Άγιο Σάββα και το Νοσοκομείο του Βόλου, στο στόχαστρο αγνώστων κλεφτών έπεσαν τα ξημερώματα νοσοκομεία στη Λαμία και την Λάρισα.

Συγκεκριμένα, οι ασύλληπτοι μέχρι στιγμής δράστες σήκωσαν από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας μηχανήματα συνολικής αξίας 100.000 ευρώ, ενώ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας επιβεβαίωσε «χτύπημα» με λεία ιατρικό εξοπλισμό αξίας 80.000 ευρώ και από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι δράστες έκλεψαν κολονοσκόπια και βρογχοσκόπια των γαστρεντερολογικών εργαστηρίων των νοσοκομείων και όλα δείχνουν πως πρόκειται για σπείρα που διοχετεύει τα κλεμμένα μηχανήματα σε χώρες του εξωτερικού (πιθανότατα των Βαλκανίων).

Άλλωστε τα μηχανήματα διαθέτουν μοναδικούς σειριακούς αριθμούς και θα ήταν «εξαιρετικά δύσκολο» να διατεθούν στην Ελλάδα.

Αν και την ώρα δεν είναι γνωστές οι λεπτομέρειες της κλοπής στην Λαμία, οι πρώτες πληροφορίες να θέλουν τους δράστες να κάνουν χρήση εσωτερικού, «κρυφού» ασανσέρ του νοσοκομείου.

«Καλά ενημερωμένοι» ήταν και οι κλέφτες στην Λάρισα αφού απέναντι σε δύο φαινομενικά ίδια μηχανήματα, ήξεραν ποιο από τα δύο λειτουργούσε απρόσκοπτα και άφησαν πίσω τους το χαλασμένο.

Πηγή: skai.gr