Η Σαντορίνη δεν ξεχνά τον Αριστείδη Αλαφούζο

- Τελευταίο αντίο στον Αριστείδη Αλαφούζο
- Η παρακαταθήκη του Αριστείδη Αλαφούζου
Η δήλωση Κυρ. Μητσοτάκη για τον Αρ. Αλαφούζο
- Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
- Οι ανακοινώσεις ΠΑΟ και άλλων ΠΑΕ
- Η ανακοίνωση του Ποταμιού 
- Η ανακοίνωση του ΣΕΒ
- Η ανακοίνωση του ΤΕΕ

Η Σαντορίνη δεν ξεχνά την πολύπλευρη και αθόρυβη προσφορά του Αριστείδη Αλαφούζου στο γενέθλιο τόπο του. Σε κλίμα συγκίνησης, πλήθος κόσμου, από επισήμους όπως βουλευτές και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, μέχρι συνεργάτες και συγχωριανοί του, οι οικείοι του, αλλά και πολλά παιδιά που κρατούσαν από ένα τριαντάφυλλο, είπαν το δικό τους «τελευταίο αντίο» στον Αριστείδη Αλαφούζο καθώς η θηραϊκή γη τον υποδέχθηκε στα σπλάχνα της. 

Ο Αριστείδης Αλαφούζος γεννήθηκε στην Οία στις 9 Μαρτίου του 1924, και όσο μακριά κι αν βρέθηκε από το νησί ποτέ δεν ξέχασε τις ρίζες του και τους ανθρώπους του, αποδεικνύοντάς το έμπρακτα σε κάθε ευκαιρία.

Στο πλαίσιο αυτό, προς ένδειξη τιμής στον εκλιπόντα το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας με ψήφισμά του αποφάσισε σήμερα Παρασκευή να παραμείνει κλειστό και το Δημοτικό Σχολείο Οίας.

Ο Αριστείδης Αλαφούζος σύμφωνα με την απόφαση 421/2011 (22/11/2011) του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας είχε ανακηρυχθεί σε Επίτιμο Δημότη Θήρας, ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης των Θηραίων προς τον ευεργέτη συμπατριώτη τους. Η τελετή της ανακήρυξης του πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη στις 02 Φεβρουαρίου 2012.

Η οικογένεια του Αριστείδη Αλαφούζου στην εξόδιο ακολουθία. Από αριστερά, ο εγγονός Αριστείδης Ι. Αλαφούζος, ο Γιάννης Αλαφούζος, το ζεύγος Νικόλ και Θεμιστοκλή Αλαφούζου.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας σε έκτακτη συνεδρίασή του την Τετάρτη εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για το θάνατο του Αριστείδη Αλαφούζου με σχετικό ψήφισμα. 

Τον άνθρωπο που
 σφράγισε ανεξίτηλα τη νεότερη Ελλάδα με την κοινωνική και επιχειρηματική του δράση, αποχαιρέτησαν την Πέμπτη οι οικείοι του, η οικογένεια της Καθημερινής, του ΣΚΑΪ και της ναυτιλιακής εταιρείας Κυκλάδες. Η Εξόδιος Ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Την αθόρυβη 
και πολυσχιδή προσφορά του Αριστείδη Αλαφούζου στον τόπο αναγνώρισαν και εξήραν πολιτικοί και οικονομικοί φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις και ιδρύματα. 

Σήμερα η ταφή του Αριστείδη Αλαφούζου


Πηγή: skai.gr