Κλείσιμο

Αγρότες περιμένουν στην Κρήτη ενώ η ΠΝΟ κρατά δεμένα τα πλοία

Στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης έχουν μεταβεί αγρότες από τη Μεσαρά και την Ιεράπετρα, μαζί με νταλίκες με πρώιμα κηπευτικά μετά τις διαβεβαιώσεις που είχαν – όπως οι ίδιοι λένε – ότι θα έφευγε απόψε πλοίο προκειμένου τα προϊόντα τους να προωθηθούν στις αγορές.

Τα πλοία όμως, λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, παραμένουν δεμένα στο λιμάνι με ανεβασμένους τους καταπέλτες.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ αναμένεται να αποφασίσει αύριο Παρασκευή τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στους εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων δόθηκαν διαβεβαιώσεις αναφορικά με το θέμα των συντάξεων, το εργασιακό και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τις οποίες θα εξετάσει σε νέα αυριανή συνεδρίασή της η ΠΝΟ.

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία έχει αποφασίσει την συνεχιστή της απεργίας τουλάχιστον ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ