Iran AP

Επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Όλες οι εξελίξεις

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα, με την Τεχεράνη πάντως να την υποβαθμίζει, μεταδίδοντας εικόνες κανονικότητας από τις ιρανικές πόλεις. Τα συστήματα αεράμυνας του Ιράν ενεργοποιήθηκαν σε αρκετές περιοχές ως προφύλαξη έναντι πιθανών εναέριων απειλών, σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων IRNA.

Κλείσιμο

Ένταση στο Σύνταγμα αφού ένστολοι πήγαν να εισβάλουν στη Βουλή

Να εισβάλει στη Βουλή από την πλάγια είσοδο επιχείρησε πριν λίγη ώρα ομάδα ενστόλων, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για το νέο ειδικό μισθολόγιο για τα σώματα ασφάλειας.

Οι ένστολοι βρίσκονταν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια βάδισαν έως την πλάγια είσοδο, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, όπου όμως τους σταμάτησαν δυνάμεις της Αστυνομίας.

Σύμφωνα πάντως με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το νομοσχέδιο για το ειδικό μισθολόγιο θα φτάσει στη Βουλή με σημαντικές τροποποιήσεις σε σημεία που έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών.

Τα σημεία αυτά, μεταξύ άλλων, αφορούν στην κατάργηση του πλαφόν των τεσσάρων Σαββατοκύριακων, στον υπολογισμό της στρατιωτικής θητείας και του χρόνου σπουδών στα μισθολογικά κλιμάκια, στα νυχτερινά και άλλα.

Νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκαν κοντά στην πλατεία Συντάγματος, όταν ομάδα περίπου 150 αντιεξουσιαστών αποσπάστηκε από το κύριο σώμα διαδηλωτών και συγκρούστηκε με δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο ο βαρύς οπλισμός που έφεραν ορισμένοι ταραχοποιοί, οι οποίοι έφεραν ένα είδος σωλήνα με τον οποίο εκτόξευαν πυροτεχνήματα προς τους αστυνομικούς. Το «όπλο» είχε δραστικό βεληνεκές 50 μέτρων.

Τρία αυτοκίνητα βρέθηκαν καμένα αργότερα στο λόφο του Στρέφη. Άγνωστοι τα είχαν περιλούσει με εύφλεκτο υγρό. Άλλα δύο οχήματα βρέθηκαν στο ίδιο σημείο με ζημιές.
Πηγή: skai.gr