Επιμένει το Μαξίμου: Κανείς εργαζόμενος στους ΟΤΑ δεν θα επιστρέψει χρήματα

Νομοθετική, ή «άλλη» πρωτοβουλία ώστε να μην ισχύσει η απόφαση του  του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία η παράταση των συμβάσεων χιλιάδων εργαζομένων στους ΟΤΑ είναι αντισυνταγματική, προανήγγειλε το Μαξίμου.

«Κρατάτε μικρό καλάθι σε σχέση με όσα ακούγονται για τη μη πληρωμή δεδουλευμένων» σχολίαζαν χαρακτηριστικά κυβερνητικοί κύκλοι σχετικά με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου με την οποία οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ υποχρεούνται να επιστρέψουν και όσα χρήματα έλαβαν κατά τη διάρκεια της εν λόγω παράτασης.

Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν ότι «δεν τίθεται ζήτημα επιστροφής χρημάτων από οποιονδήποτε έχει πληρωθεί». Επιπλέον, τονίζουν ότι «σε κάθε περίπτωση η χθεσινή (Πέμπτη) δέσμευση της κυβέρνησης ότι κανένας άνθρωπος δεν πρόκειται να χάσει ούτε ένα ευρώ για τη δουλειά που έχει προσφέρει, και από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, αλλά και από την χθεσινή επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ισχύει μέχρι κεραίας».

«Η κυβέρνηση θα αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία, νομοθετική ή άλλη, ώστε κανένας άνθρωπος να μην χρειαστεί να επιστρέψει χρήματα ή να μην πληρωθεί ακόμα και πέραν του 24μήνου» επιμένουν στο Μαξίμου παρά το αιτιολογικό του Ανώτατου Δικαστηρίου ότι η παράταση των συμβάσεων είναι αντισυνταγματική.
Πηγή: skai.gr