Σε... αρραβώνα συνελήφθησαν οι ληστές των χρηματοκιβωτίων

Σε... αρραβώνα συνελήφθησαν από την αστυνομία τα περισσότερα μέλη της σπείρας των περιβόητων ληστών των χρηματοκιβωτίων που δραστηριοποιούνταν σε Αττική και Βοιωτία. Έχουν συλληφθεί 15 άτομα, ενώ διαφεύγουν πέντε ταυτοποιημένοι και άγνωστος ακόμα αριθμός δραστών.

Όπως φαίνεται ένα κινητό τηλέφωνο ήταν εκείνο που πρόδωσε τη δράση των ληστών. Το κινητό, κατά πληροφορίες, έπεσε από έναν από τους ληστές που συμμετείχαν στην αποτυχημένη ληστεία στη γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος, στις 17 Ιανουαρίου στο Καπανδρίτι. Το κινητό καταχωρίστηκε μαζί με άλλα δεδομένα στο λογισμικό Intellogence 2 και ανέδειξε τόσο τις 65 επιχειρησιακές τηλεφωνικές συνδέσεις και όσο και τόπους κίνησης των δραστών τις ώρες διάπραξης των ληστρικών επιδρομών.

Στην πλειονότητα τους οι δράστες κατάγονται από το Καζακστάν, και ένας από την Αλβανία, και οι περισσότεροι διέμεναν στο στρατόπεδο Καποτά στο Μενίδι. Οι δράστες συνελήφθησαν το Σάββατο, σε αρραβώνα γνωστού τους προσώπου στο Μενίδι. Έχουν διαπράξει 58 ληστείες σε εταιρείες, η λεία τους υπολογίζεται σε 10 εκατ. ευρώ ενώ στην κατοχή τους βρεθήκαν μονό 15.000 ευρώ και κάποια κλοπιμαία. Ένας από αυτούς είχε πυροβοληθεί το Γενάρη του 2016 από φύλακες και απεβίωσε τον περασμένο Ιανουάριο.

Ενα κινητό πρόδωσε τους ληστές των χρηματοκιβωτίων: Νταβάι, νταβάι, έρχεται η ΟΠΚΕ [εικόνες]

Πηγή: skai.gr