Κλείσιμο

Τέσσερις συλλήψεις για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου

Σε 27 προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων σώμα με σώμα που έλαβαν χώρα το Σάββατο μέσα και έξω από το Πανθεσσαλικό γήπεδο, όπου πραγματοποιήθηκε ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ.

Από τους προσαχθέντες οι τέσσερις συνελήφθησαν, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια και αναζητούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Συνολικά τραυματίσθηκαν 13 άτομα, εκ των οποίων τρία παραμένουν στο νοσοκομείο Βόλου για νοσηλεία, ενώ έχουν τραυματισθεί και τρεις αστυνομικοί.

Πολλοί ήταν οι ελαφρά τραυματισμένοι που πήγαν μόνοι στο νοσοκομείο και αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες αναχώρησαν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, 200 περίπου μέτρα από το γήπεδο αστυνομικοί της ασφαλείας Βόλου εντόπισαν σε χωράφι τέσσερα φτυάρια, αξίνες, ξύλινα κονταριά με καρφιά, δυο γκασμάδες και περισσότερους από δέκα σιδηρολοστούς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΚ κάνει λόγο για πρωτοφανή κλοπή τίτλου, με πρόθεση και σκοπιμότητα, μετά το 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Ξεκαθαρίζει ότι δεν θεωρεί ανθρώπινο λάθος τον μη καταλογισμό οφσάιντ στο νικητήριο γκολ του Ενρίκε, ενώ αφήνει αιχμές κατά του «Δικεφάλου του Βορρά» για δημιουργία νέου «χαλιφάτου».

Επιπλέον, η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης για τα θλιβερά επεισόδια που προηγήθηκαν του τελικού.

Χαρακτηριστικό ήταν και το σχόλιο του Παναθηναϊκού που μίλησε για κλεμμένο τρόπαιο με δύο σφαγιαστικές διαιτησίες κατά Παναθηναϊκού στον ημιτελικό και ΑΕΚ στον τελικό.
Πηγή: skai.gr