Κλείσιμο

Βανδάλισαν την πρόσοψη του θεάτρου Αυλαία στη Θεσσαλονίκη (φωτό)

Την πρόσοψη του θεάτρου Αυλαία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης βανδάλισαν άγνωστοι. Στην πρόσοψη του θεάτρου υπάρχει πινακίδα της παράστασης «Εκκλησιάζοντες» η οποία ανεβαίνει αυτές τις ημέρες στο θέατρο. Η αφίσα, με τους ηθοποιούς να εμφανίζονται με φωτοστέφανο αγίου και έντονα μακιγιαρισμένοι, έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε συντηρητικούς κύκλους.

Μιλώντας στο thestival.gr, οι υπεύθυνοι του θεάτρου τόνισαν ότι «η παράσταση καυτηριάζει τα κακώς κείμενα της σημερινής πραγματικότητας και περιπτώσεις ανθρώπων που εκμεταλλεύονται ανθρώπους και καταστάσεις στο όνομα της θρησκευτικής πίστης προς ίδιον όφελος. Όλα αυτά τα κάνουν όμως άνθρωποι, όπως άνθρωποι είναι και αυτοί που έβαψαν με σπρέι την πινακίδα».

«Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας θλίψη για το γεγονός και να ενημερώσουμε πως η πινακίδα δεν θα αντικατασταθεί και θα παραμείνει εκεί για όσο καιρό θα παίζεται η παράσταση, σε αυτή την κατάσταση για να γνωρίζουν όλοι πως κάποιοι δεν αντέχουν να βλέπουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Αλλά ο καθρέφτης θα μένει εκεί'» δήλωσαν μάλιστα.



Πηγή: skai.gr