Διαψεύδονται οι καταγγελίες Πατούλη περί κλεισίματος του Σικιαρίδειου

Απορρίπτουν τα Υπουργεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας τις καταγγελίες του πρόεδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου του Αμαρουσίου Γεώργιου Πατούλη ότι μπαίνει λουκέτο στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα στα Μελίσσια, λόγω μη χρηματοδότησης.

Το Υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη λειτουργία του σχολείου που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Σικιαρίδειου Ιδρύματος και ότι στις 24 Απριλίου θα ανοίξει κανονικά μετά το Πάσχα. 

Η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, κατηγορεί από πλευράς της τον κ Πατούλη για «ρεκόρ ψεμάτων» που εξυπηρετούν αντιπολιτευτικούς σκοπούς. 

«Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα δεν έκλεισε όπως ισχυρίζεται ο κ Πατούλης αλλά το Υπουργείο μας σχεδιάζει και την αναβάθμιση - αξιοποίησή του» λέει η κα Φωτίου ενώ καθησυχάζει ότι τα ειδικά σχολεία θα ανοίξουν κανονικά. 

Σχετικά με την επιχορήγηση του ιδρύματος η αναπληρώτρια Υπουργός τονίζει πως το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, όπως επιχορηγήθηκε το 2015 και 2016 με συνολικά περίπου 411.470 €, έτσι θα επιχορηγηθεί και το 2017, εφόσον το αιτηθεί.

Πηγή: skai.gr