Η Αθήνα καταδίκασε την επίθεση σε φυλάκιο κοντά στη Μονή Σινά

Την επίθεση σε φυλάκιο στο κεντρικό Σινά, με δύο νεκρούς και τέσσερις τραυματίες, σε απόσταση ενός μόνο χιλιομέτρου από την ιστορική Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης, καταδίκασε η κυβέρνηση. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος. 

«Καταδικάζουμε
την επίθεση και στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Αιγύπτου και της κυβέρνησής του» τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Στράτος Ευθυμίου.

«Όλοι οι μοναχοί και οι προσκυνητές είναι καλά στην υγεία τους και στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης επικρατεί ηρεμία» διαβεβαίωσε ο κ. Ευθυμίου.

«Οι διπλωματικές μας
 αρχές στο Κάιρο παρακολουθούν συνεχώς το θέμα και παραμένουν σε επαφή με την αιγυπτιακή κυβέρνηση και τον αρχιεπίσκοπο Σινά» επισήμανε.

Σημειώνεται ότι σε δέκα μόλις ημέρες είναι η προγραμματισμένη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο, ενώ το περιστατικό έγινε μια εβδομάδα περίπου μετά από δύο φονικές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας σε χριστιανικές εκκλησίες την ευθύνη για τις οποίες επίσης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Πολλοί ιερείς μετά τις επιθέσεις έχουν καταφύγει στο Σινά. 

Πηγή: skai.gr