Στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα, το Άγιο Φως

Στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα έφτασε λίγο μετά τις 20:30 μ.μ το Άγιο Φως, που στις 19:30 μ.μ είχε γίνει δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους στον εθνικό αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Εκτιμάται πως έως τις 22:30 μ.μ, το αργότερο, το Άγιο Φως θα έχει φτάσει και στον πλέον απομακρυσμένο προορισμό.

Στην συμπρωτεύουσα, η άφιξη του Άγιου Φωτός αναμένεται στις 21:50 το βράδυ.

Την αντιπροσωπεία που ταξίδεψε στην Ιερουσαλήμ για να μεταφέρει το Άγιο Φως επάνδρωσαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Γιάννης Αμανατίδης, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στη Ελλάδα Αρχιμανδρίτης π. Δαμιανός, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας και ο Αθανάσιος Μπούρας ως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας , βουλευτής ΝΔ. Στην αποστολή επίσης συμμετέχουν και ο Βασίλειος Κόκκαλης Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, βουλευτής.

Το 'Αγιο Φως υποδέχθηκε, παρουσία πλήθους πιστών, ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος.
«Φέρνοντας το 'Αγιο Φως στη φιλτάτη πατρίδα και στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Αγιωτάτης καθ' Ελλάδας Εκκλησίας κομίζουμε θερμές Πατριαρχικές ευχές και κάθε ευλογία εκ του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου του Κυρίου μας προς όλους», υπογράμμισε ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου, ο οποίος έκανε αναφορά στη σπουδαιότητα της Αφής του Αγίου Φωτός και ευχήθηκε να φωτίζει όλο τον κόσμο.

Τα αεροσκάφη, τα οποία θα αναχωρήσουν αμέσως μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, θα επιχειρήσουν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς και συγκεκριμένα: Ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.
Πηγή: skai.gr