Αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος για λόγους υγείας

Την αποφυλάκιση του Άκη Τςοχατζόπουλου με οριακή πλειοψηφία τριών ψήφων υπέρ έναντι δύο κατά, αποφάσισε Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών σε δεύτερο βαθμό με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή
τη σχετική εισαγγελική πρόταση και αποφυλάκισε τον πρώην υπουργό μετά από πέντε χρόνια παραμονής του στη φυλακή, για λόγους υγείας. Είχε καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη, συνεπώς εξέτισε στη φυλακή το ένα τέταρτο της ποινής του.

Η αποφυλάκιση αποφασίστηκε μετά από σχετική σύσταση της εισαγγελέως για λόγους υγείας, επισημαίνοντας εάν δεν ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του, η συνέχιση της κράτησης θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του.

Ο ίδιος ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν ήταν παρών στο δικαστήριο καθώς νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειου Νοσοκομείο και βρίσκεται σε μετεγχειρητικό στάδιο.

«Ο κατηγορούμενος», ανέφερε μεταξύ άλλων η εισαγγελική λειτουργός, «νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει».

Μέχρι τώρα, ο πρώην υπουργός έχει υποβάλλει, χωρίς αποτέλεσμα, πολλές αιτήσεις για αποφυλάκιση με όρους, ενώ έχουν αποφυλακιστεί τόσο η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, όσο και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, που επίσης έχουν καταδίκες σε πολυετείς καθείρξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου