Συνελήφθη ένας από τους δράστες του άγριου ξυλοδαρμού φοιτητή

Συνελήφθη από την αστυνομία και οδηγείται στον εισαγγελέα, ο ένας από τους δράστες του άγριου ξυλοδαρμού 24χρονου φοιτητή της σχολής Καλών Τεχνών στους Αμπελόκηπους.

Πρόκειται για έναν 42χρονο Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη στις 8.30 το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή των Αμπελοκήπων.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης διατηρεί καφετέρια στην οποία συχνάζουν οπαδοί και μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ έχει απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν, συμμετέχοντας σε τάγματα εφόδου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Καθημερινή, ο 42χρονος συλληφθείς είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής, καθώς εργάζεται στα γραφεία του κόμματος στη Μεσογείων, ενώ είναι και υπάλληλος του γραφείου του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο ξυλοδαρμός του φοιτητή σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση με μπογιές και βαριοπούλες σε γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λ. Μεσογείων.

Ομάδα της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν στην καφετέρια του 42χρονου επιτέθηκε στον φοιτητή, επειδή τον θεώρησαν "ύποπτο", καθώς είχε στην πλάτη του ένα σακίδιο και τον χτύπησαν μέχρι λιποθυμίας στο κεφάλι και στο σώμα.

Ο φοιτητής διακομίστηκε και νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό.

Η έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας συνεχίζεται για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπολοίπων δραστών.

Για «επανεμφάνιση των φονικών ταγμάτων της Χρυσής Αυγής» κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορούμε και δεν θα αφήσουμε το φάντασμα του νεοναζισμού να επιστρέψει ξανά στους δρόμους της Ελλάδας και της Ευρώπης» αναφέρει το κυβερνών κόμμα.

Προσθέτει ακόμα ότι «κανένας πολίτης δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, όσο η εγκληματική οργάνωση, που κρύβεται κάτω από τον μανδύα κοινοβουλευτικού κόμματος, σκορπά το ρατσιστικό, φονικό της μένος».

«Κάθε δημοκρατικός πολίτης, κάθε δημοκρατικό κόμμα, πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της συγκεκριμένης επίθεσης, οφείλει να συνταχθεί σε ένα μαζικό, πολύπλευρο κίνημα ενάντια στον φασισμό» καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: skai.gr