Σύλληψη 33χρονου που αποπλανούσε ανήλικες στο κέντρο της Αθήνας

Τέλος στη δράση 33χρονου παιδόφιλου, που απολανούσε ανήλικα κορίτσια, ηλικίας από 10 έως 17 ετών, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, έβαλε η αστυνομία.

Ο δράστης, που είναι Έλληνας, συνελήφθη χθες από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφαλείας Αττικής και κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, παράνομη βία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και αντιποίηση.

Ο 33χρονος, που κυκλοφορούσε με ποδήλατο, εντόπιζε ανήλικα κορίτσια, τα οποία ακολουθούσε μέχρι την είσοδο της κατοικίας τους. Τότε τα πλησίαζε και προσποιούμενος ορισμένες φορές τον αστυνομικό, τους έλεγε ότι διενεργεί έρευνα για κλοπή που έγινε στο σχολείο τους. Στη συνέχεια, οδηγούσε τα ανήλικα κορίτσια, συνήθως στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου διέμεναν και προχωρούσε σε ασελγείς πράξεις.

Ο συλληφθείς ακολουθούσε τον ίδιο τρόπο εγκληματικής δράσης από το 2011 έως και σήμερα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί αποπλανήσεις σε βάρος έξι ανήλικων κοριτσιών. Η αστυνομία εκτιμά ότι μόλις δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του, τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξουν και άλλες καταγγελίες για τη δράση του.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 33χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ποδήλατα. Σημειώνεται, ότι χρησιμοποιούσε δύο διαφορετικά ποδήλατα, για να μη μπορεί να εντοπιστεί. Παράλληλα, ο παιδόφιλος είχε καταδικαστεί παλαιότερα για βιασμό ενήλικης και είχε φυλακιστεί.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση της εγκληματικής του δράσης.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ