Διακίνηση «προπαγανδιστικού» υλικού από Χρυσαυγίτη βουλευτή σε μαθητές

Σάλος προκλήθηκε στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Σαχινίδη, ο οποίος εθεάθη να διακινεί «προπαγανδιστικό» υλικό του κόμματος σε μαθητές του γυμνασίου από την περιφέρειά του, το οποίο επισκέφτηκε τη Βουλή.

Όπως διαπιστώθηκε ο Χρυσαυγίτης βουλευτής μοίρασε συνολικά 45 σακούλες, οι οποίες περιείχαν: μπρελόκ, στυλό και ημερολόγιο της Χρυσής Αυγής, καθώς και φυλλάδιο υπό τον τίτλο «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ τότε, τώρα, πάντα, η συνέχεια...», το οποίο παρέπεμπε σε ρατσιστικές θέσεις κι ένα ακόμα με τίτλο «ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Όταν η διανομή που έγινε σε μαθητές του γυμνασίου Αλμωπίας Πέλλας γνωστοποιήθηκε στο προεδρείο της Βουλής, ο Νίκος Βούτσης, έθεσε άμεσα το ζήτημα επί τάπητος στη Διάσκεψη των Προέδρων, προτείνοντας την παραπομπή του βουλευτή Γιάννη Σαχινίδη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, όπως και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία.

Η συζήτηση του περιστατικού σύμφωνα με πληροφορίες προκάλεσε και ένταση στη Διάσκεψη των Προέδρων, όπου ήταν παρών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, καθώς φέρεται να εκτόξευε «απειλές» και ύβρεις.

Ο Πρόεδρος της Βουλής καταδίκασε τη διακίνηση του υλικού από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, χαρακτηρίζοντας «ανεπίτρεπτη» οποιαδήποτε διακίνηση προπαγανδιστικού υλικού.

«Είναι κοινή πεποίθηση ότι η διανομή οποιουδήποτε προπαγανδιστικού υλικού εντός του Κοινοβουλίου σε ανήλικα παιδιά είναι ανεπίτρεπτη, πολλώ δε μάλλον υλικού που διαπνέεται από μισαλλοδοξία και ναζιστικού τύπου αναφορές περί φυλετικής ανωτερότητας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης στη Διάσκεψη των Προέδρων.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά