Σύμβαση χρηματοδότησης με πέντε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα υπέγραψε η Fraport Greece

Σύμβαση για μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση, ύψους 968 εκατομμυρίων ευρώ, με πέντε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα υπέγραψε η Fraport Greece, για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων διάρκειας 40 ετών.

Ανάμεσα στους δανειστές, είναι η Alpha Bank με ποσό 284,7 εκατ. €, η Τράπεζα της Μαύρης Θάλασσας για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη με 62,5 εκατ. €, η ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη με 186,7 εκατ. €, η ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα, η οποία θα συνεισφέρει με δάνειο ύψους 280,4 εκατομμυρίων €, και ο Διεθνής Οικονομικός Οργανισμός, ο οποίος είναι μέλος του ομίλου της παγκόσμιας τράπεζας, με ποσό ύψους 154,1 εκατομμυρίων €.

Από το συνολικό δάνειο, τα 280,4 εκατ. € θα διατεθούν για την υλοποίηση έργων υποδομής στα αεροδρόμια, ενώ 688 εκατ. € θα χρησιμοποιηθούν για τη πληρωμή του εφάπαξ τιμήματος παραχώρησης, ύψους 1,234 δισεκατομμυρίων €.

Για την καταβολή του εφάπαξ τιμήματος θα χρησιμοποιηθούν και 650 εκατ. €, ίδια κεφάλαια των μετόχων της Fraport, με τα οποία πραγματοποιήθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης, πριν από λίγες ημέρες.
Πηγή: skai.gr - Αχιλλέας Τόπας