Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Χρέος της γενιάς μας να πετύχουμε νέα εθνική επανεκκίνηση

«Σήμερα, πριν από ακριβώς 196 χρόνια, οι Έλληνες ξεκίνησαν τον δύσκολο αγώνα για Ελευθερία, για Ανεξαρτησία, για Δικαιοσύνη. Σήμερα, τιμούμε τη μνήμη τους και παίρνουμε δύναμη από το παράδειγμά τους» επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρευρέθη το Σάββατο στο Ρέθυμνο για τις εορταστικές και επετειακές εκδηλώσεις για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

«Δεν εγκλωβιζόμαστε, όμως, μόνο στο ένδοξο παρελθόν», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι χρέος της δικής μας γενιάς, είναι να πετύχουμε μία καινούργια εθνική επανεκκίνηση. Με ενότητα, με ομοψυχία και με απόλυτο σεβασμό στις αξίες των προγόνων μας, στις αξίες του Έθνους μας».

«Η Ελλάδα ανήκε, ανήκει και θα ανήκει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης», υπογραμμίζει στο μεταξύ σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής (κυκλοφορεί εκτάκτως από το Σάββατο) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως ο μόνος δρόμος για τα εθνικά μας συμφέροντα είναι ο Ευρωπαϊκός και σημειώνει ότι η λύση βρίσκεται στη μεγαλύτερη συμμετοχή και όχι στην περιθωριοποίηση από την Ευρώπη.

Πηγή: skai.gr