Μεταναστευτικό – ασφάλεια και ενεργοποίηση της SNMG 2 τα βασικά θέματα συζήτησης Καμμένου και Mattis

Εξερχόμενος της συνάντησης ο Έλληνας ΥΕΘΑ σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αμερικανό ομόλογό του στρατηγό James Mattis, τέθηκαν στο τραπέζι τόσο το ζήτημα του περιορισμού των μεταναστευτικών ροών μέσω της ενεργοποίησης της συνθήκης SNMG 2 η οποία φέρνει τις Νατοϊκές δυνάμεις εκ νέου στο Αιγαίο, όσο και τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο Πάνος Καμμένος σημείωσε πως εξήγησε την οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά σημείωσε πως είναι ανάγκη να εκσυγχρονιστεί ο εξοπλισμός των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε επίσης πως οι δύο χώρες βρίσκονται σε συνεννόηση για να βρεθεί κάποιο κοινό πλαίσιο συνεργασίας σε αυτό το επίπεδο.

Σε ερώτηση για το εάν έθεσε στον Αμερικανό ΥΕΘΑ το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο ο κ. Καμμένος σημείωσε πως δεν είναι άγνωστη στους Αμερικανούς και στις Νατοϊκές δυνάμεις οι τουρκικές προκλήσεις.

Ο κ. Καμμένος είπε επίσης πως κάλεσε στην Ελλάδα τον Αμερικανό Υπουργό Εθνικής Άμυνας και πως η ανταπόκριση του ομολόγου του ήταν θετική.

Πηγή: skai.gr