Κλείσιμο

Mαξίμου: Η Ράικου να κατονομάσει όσους την εμπόδισαν να παράξει έργο

«Η παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, λίγο πριν τη λήξη της θητείας της, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά» σχολίασαν για την Ελένη Ράικου στο ΑΜΠΕ κυβερνητικοί κύκλοι.

«Το λιγότερο που αναμένουμε είναι να κατονομάσει όλους εκείνους που την εμπόδισαν να παράξει έργο, όπως ισχυρίζεται. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη στα θέματα διαφθοράς να φτάσει μέχρι το τέλος» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Aς σημειωθεί ότι η κυρία Ράικου με το έγγραφό της που αριθμεί, σύμφωνα με πληροφορίες περί τις τέσσερις σελίδες, καταγγέλλει σχέδιο ηθικής της εξόντωσης από μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου που έχουν θορυβηθεί και πλήττονται, όπως αναφέρει, από την συνεχιζόμενη έρευνα για την υπόθεση της Novartis την οποία η ίδια χαρακτηρίζει "κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας".

Η εισαγγελική λειτουργός που επόπτευσε όλες τις έρευνες διαφθοράς τα τελευταία χρόνια και οδήγησε στη φυλακή δεκάδες κρατικούς αξιωματούχους και τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο προχώρησε σε αιφνιδιαστική παραίτηση και υπέβαλε αίτημα άμεσης αντικατάστασής της, συνοδεύοντας την ενέργειά της με βαρύτατες καταγγελίες για στοχοποίησή της, από ανεξέλεγκτη δράση μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου που βρίσκονται στο στόχαστρο της έρευνας της υπηρεσίας και αφήνοντας αιχμές για τη μη παροχή θεσμικής κάλυψης από την πλευρά τουλάχιστον της ηγεσίας της δικαιοσύνης.

Η αιφνίδια παραίτηση της, όπως σημειώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφό της προκλήθηκε από διαφημιστικό σποτ κυριακάτικης εφημερίδας Documento, το οποίο θεωρεί συκοφαντικό, ανυπόστατο και "ότι υπηρετεί μεγάλα συμφέροντα".
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ