Τσίπρας: Επιστήμη και πίστη μαζί στην αναστήλωση του Παναγίου Τάφου

Τη συμπαράταξη της επιστήμης και της πίστης στο «κορυφαίο έργο» της αναστήλωσης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου επεσήμανε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στα Ιεροσόλυμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είχε την τιμή να ενημερωθεί από την αρχή και να παρακολουθήσει από κοντά το έργο της αναστήλωσης και ως Πρωθυπουργός αλλά και ως μηχανικός.

Δήλωσε ακόμη ότι αισθάνεται διπλά υπερήφανος και για την Ελληνική Πολιτεία αλλά και για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από το όποιο αποφοίτησε, ενώ υποσχέθηκε ότι η Ελλάδα θα συμβάλει οικονομικά και στην αναστήλωση ολόκληρου του ναού της Αναστάσεως.

«Πρόκειται για ένα έργο ενίσχυσης και ανάδειξης του Πανάγιου Τάφου, της ακτινοβολίας του και του μηνύματός του. Είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσουμε ένα μνημείο τόσο μεγάλης σημασίας και τις αξίες που πρεσβεύει» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε ότι στη σημερινή αλληλοσπαρασσόμενη εποχή ο Πανάγιος Τάφος αποτελεί τη μόνη πηγή γνήσιας και ουσιαστικής ενότητας των απανταχού χριστιανών.
Πηγή: skai.gr