Καμμένος: Βλέπουμε μία ιδιαίτερα προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας

Για ιδιαίτερη προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρακολούθησε την ΤΑΜΣ «Σάος» στη Σαμοθράκη συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

«Η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει ούτε ένα χιλιοστό της εθνικής της κυριαρχίας» είπε, μιλώντας στους Εθνοφύλακες.

Ειδικότερα, με αφορμή και την αντιπαράθεση Χάγης – Άγκυρας, ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι «οι εποχές που ζούμε, είναι εποχές όπου βλέπουμε μία λεκτική επίθεση και πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας. Βλέπουμε μία ιδιαίτερα προκλητική συμπεριφορά, όχι μόνο απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και απέναντι στις συμμαχικές χώρες».

«Είμαστε εδώ, στη Σαμοθράκη, διότι η Σαμοθράκη αποτελεί ένα παράδειγμα για την πατρίδα μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, το μόνιμο προσωπικό, οι στρατεύσιμοι και οι εθνοφύλακες, μαζί, σαν μια γροθιά, έχουν δημιουργήσει εδώ μία ασπίδα απέναντι στην οποιαδήποτε πρόκληση μπορεί να δεχθούμε από την απέναντι πλευρά» τόνισε ο κ. Καμμένος.



Όπως ξεκαθάρισε, «η Ελλάδα είναι μια φιλειρηνική χώρα και επιθυμεί να έχει καλές σχέσεις με τους γείτονές της. Είναι όμως και μία χώρα, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει ούτε ένα χιλιοστό της εθνικής της κυριαρχίας. Δεν είναι διατεθειμένη να υπαναχωρήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση, η οποία απαντάται. Είναι μια χώρα που έχει αποδείξει στα βάθη των αιώνων ότι όταν χρειάστηκε οι Έλληνες δώσαμε τη μάχη για να διαφυλάξουμε τα όσια και τα ιερά της πατρίδας μας».

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε πως «η κύρια δύναμη αποτροπής είναι ο στρατός που βρίσκεται πάνω στα νησιά και ο κοινός όρκος που έχουμε δώσει όλοι, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, εθνοφύλακες και στρατιώτες ότι «θα υπερασπιστούμε μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός μας τις σημαίες, ότι δεν τις εγκαταλείπουμε ποτέ».

«Είναι ξεκάθαρο ότι τις σημαίες δεν τις παίρνει ο αέρας, τις σημαίες τις κατεβάζουμε μόνο όταν τις αντικαθιστούμε με καινούργιες. Αυτές οι σημαίες δεν υποστέλλονται όσο παραμένει έστω και ένας ζωντανός από όλους εμάς» διεμήνυσε ο υπουργός Άμυνας.

Στο μεταξύ, την Κυριακή στο πλαίσιο της εκπαίδευσης της Εθνοφυλακής, εκτελέσθηκε άσκηση των Εθνοφυλάκων του 549 ΤΕ, στη Σύμη. Τη δραστηριότητα παρακολούθησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής. Διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, η άριστη εκπαίδευση και το υψηλό ηθικό.



Πηγή: skai.gr