Δύο ώρες κράτησε η απολογία του αστυνομικού στον εισαγγελέας Καστοριάς

Στον εισαγγελέα Καστοριάς απολογήθηκε το απόγευμα ο αστυνομικός που φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία του οδηγού ταξί εχθές το βράδυ στην Καστοριά.

Η απολογία του κράτησε περίπου 2 ώρες.

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός υπηρετεί στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας στην πόλη και συνελήφθη σήμερα για την δολοφονία του οδηγού ταξί που βρέθηκε νεκρός χθες βράδυ σε αγροτική περιοχή με τραύμα στο κεφάλι αλλά και στο στήθος από πυροβόλο όπλο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά πυροβόλησε τον 52χρονο ταξιτζή με το ιδιωτικό του 45άρι πιστόλι.

Φέρεται να δήλωσε αρχικά πως πυροβόλησε το θύμα για να το ληστέψει, ωστόσο όπως έχει διαπιστωθεί το θύμα δεν έχει πέσει θύμα ληστείας.

Στη συνέχεια φέρεται να απέδωσε την πράξη του σε προσωπικές διαφορές.

Του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία, ενώ ο 30χρονος αστυνομικός ζήτησε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Πριν από λίγο οδηγήθηκε εκ νέου στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Καστοριάς. Οι αστυνομικές αρχές υπό το φόβο επεισοδίων από την πλευρά των συγγενών του θύματος, επέλεξαν να παρουσιάσουν τον δράστη ενώπιον του εισαγγελέα Καστοριάς, την ίδια χρονική στιγμή που πραγματοποιούταν η νεκρώσιμος ακολουθία του άτυχου οδηγού ταξί.

Εκατοντάδες ήταν οι φίλοι και συνάδελφοι, που παραβρέθηκαν στην κηδεία του 52χρονου στο χωριό Τσάκωνη Καστοριάς, ενώ όλα τα ταξί της πόλης από νωρίς το πρωί σε ένδειξη πένθους φέρουν μαύρες κορδέλες.
Πηγή: skai.gr