Ο ΔΕΣΦΑ καλύπτει τον επικεφαλής του μετά τις καταγγελίες για «χρυσό» εφάπαξ

Χωρίς να απαντά επί της ουσίας προσπαθεί ο ΔΕΣΦΑ να καλύψει τον διευθύνοντα σύμβουλό του, Σωτήρη Νίκα, ο οποίος φέρεται να αύξησε το προσωπικό του ΕΦΑΠΑΞ κατά 100.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διαχειριστής δικτύου φυσικού αερίου, η αποζημίωση που έλαβε ο κ. Νίκας δε σχετίζεται με την υφιστάμενη επαγγελματική ιδιότητα του διευθύνοντος σύμβουλου.

Αντίθετα, υποστηρίζει ο οργανισμός, η αποζημίωση απορρέει από τα δικαιώματα του κ. Νίκα με βάση την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία.

Επισημαίνει ακόμα πως η αποζημίωση
του κ. Νίκα, την οποία έχει καταγγείλει η Νέα Δημοκρατία, καθορίστηκε βάσει των προβλέψεων για την ανώτατη διευθυντική βαθμίδα, όπως αυτές ορίζονται από τη συλλογική σύμβαση εργασίας του ΔΕΣΦΑ.

Όσον αφορά την αποθεματοποίηση ταμειακών διαθέσιμων της εταιρείας σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, ο ΔΕΣΦΑ υποστηρίζει αυτό έγινε κατά τρόπο ώστε η απόδοση που διασφαλίζεται να είναι επωφελέστερη από την έως τώρα τοποθέτηση σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Κάλυψη στον κ. Νίκα προσέφερε νωρίτερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, ενώ παρέπεμψε στο μέλλον τις απαντήσεις ως προς το μέγεθος του μπόνους εφάπαξ, που σύμφωνα με τη ΝΔ ανέρχεται στα 100.000 ευρώ.

«Βρήκατε λάθος πεδίο για να ανακαλύψετε σκάνδαλο. Αν η κατηγορία είναι ότι πριν από τη συνταξιοδότησή του προάγεται ή όχι είναι ένα θέμα που μπορούμε να το ανοίξουμε φιλοσοφικά όσο θέλετε, αλλά δεν είναι ατόπημα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης στη Βουλή, επιχειρώντας να αποκρούσει τις κατηγορίες του βουλευτή ΝΔ Κώστα Σκρέκα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ο κ. Σταθάκης, ωστόσο, απέφυγε επιμελώς να ανοίξει τα χαρτιά του αναφορικά με το αν τα χρηματικά ποσά που παραθέτει στην ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ ισχύουν ή όχι και κατά πόσο παρεκκλίνουν τα πραγματικά από αυτά.

«Θα τα συζητήσουμε όλα στη Βουλή. Θα καταθέσω τα στοιχεία», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο στον Κώστα Σκρέκα την πρόθεσή του να προσέλθει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο για περαιτέρω απαντήσεις.
Πηγή: skai.gr - Νίκος Υποφάντης - Ναντίν Χαρδαλιά