Τροπολογία για επιστροφή δόσης στους υπερθεματιστές των τηλεοπτικών αδειών

Τροπολογία για τις προϋποθέσεις επιστροφής στους υπερθεματιστές του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών των ποσών που κατέβαλλαν για τη συμμετοχή τους, κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή κι αναμένεται να ψηφιστεί εντός της ημέρας.

Η τροπολογία που κατατέθηκε προς συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ορίζει ποια ποσά είναι επιστρεπτέα ως καταβληθέντα για την πρώτη δόση του τιμήματος, που ανήλθε συνολικά στα 85 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα ορίζεται ότι «ποσά τα οποία είναι επιστρεπτέα στους ανωτέρω ως καταβληθέντα για την πρώτη δόση του τιμήματος, παρακρατούνται ή συμψηφίζονται αυτεπαγγέλτως μόνο με ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες στη φορολογική διοίκηση οφειλές ή οφειλές προς οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, οι οποίες δεν έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης, εφόσον ο υπόχρεος συμμορφώνεται με αυτό και δεν έχουν ανασταλεί.

Όπως τονίζεται στην τροπολογία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, «δεν επιστρέφονται ποσά, τα οποία μέχρι την έναρξη ισχύος της προτεινόμενης διάταξης, ήδη παρακρατήθηκαν ή συμψηφίστηκαν με ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες οφειλές που δεν έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης, εφόσον ο υπόχρεος συμμορφώνεται με αυτό και δεν έχουν ανασταλεί».

Διευκρινίζεται, δε, ότι για την είσπραξη των επιστρεπτέων ποσών δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας.

Η εν λόγω τροπολογία κατατέθηκε σε κύρωση διακρατικής συμφωνίας με το Αζερμπαϊτζάν στον τομέα της γεωργίας, η οποία ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Δείτε την τροπολογία ΕΔΩ
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά