«Πυρήνες Λυσσασμένων Λαθρεπιβατών» καταστρέφουν τα ακυρωτικά μηχανήματα

Η ομάδα «Πυρήνες Λυσσασμένων Λαθρεπιβατών» ανέλαβε την ευθύνη για τις επαναλαμβανόμενες καταστροφές των νέων ακυρωτικών μηχανημάτων σε σταθμούς του ΗΣΑΠ και του τραμ, αλλά και σε λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

Με ανακοίνωσή της σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ομάδα προανήγγειλε τη συνέχεια των επιθέσεων και των καταστροφών, ενώ εντός της προκήρυξης ανέφεραν πως «είναι παραβατικό μας χρέος προς τους εαυτούς μας να αρνούμαστε να πληρώσουμε στα ΜΜΜ».

Ανεξαρτήτως της αξιοπιστίας πίσω από την ανάληψη της ευθύνης πάντως, η κααστροφή νέων ακυρωτικών μηχανημάτων σε λεωφορεία, τρόλεϊ και σταθμούς σταθερής τροχιάς, τείνει να γίνει, πλέον, καθημερινό φαινόμενο και, τους τελευταίους δύο μήνες, έχουν καταγραφεί περισσότερες από 100 περιπτώσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο των τεχνικών ΟΑΣΑ - ΟΣΥ , Αποστόλη Ραφτόπουλο, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τόσο στον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη όσο και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

«Ζούμε σε ένα αναρχοκρατούμενο κράτος που δεν υπάρχει καμία ασφάλεια ούτε για τον πολίτη, ούτε τον επιβάτη, ούτε τον οδηγό. Κυρίως οι οδηγοί που είναι έρμαια στις ορέξεις του καθενός», υπογράμμιζε, λίγες μέρες νωρίτερα, ο κ. Ραυτόπουλος, προειδοποιώντας πως αν δεν αντιδράσει άμεσα η πολιτεία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα απαξιωθούν και πολύ πολίτες θα φοβούνται να τα χρησιμοποιήσουν.



Πηγή: skai.gr