Κλείσιμο

Προς αξιολόγηση το τελικό πόρισμα για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ

Το τελικό κείμενο του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής που διερεύνησε τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, διαβίβασε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, στον επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτη Δημητρίου.

Η διαβίβαση του τελικού πορίσματος έγινε προκειμένου να αξιολογηθεί το περιεχόμενό του, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που θα διενεργηθεί, προκειμένου να εξετασθεί αν έχουν διαπραχθεί και από ποιούς ποινικά αδικήματα ή όχι.

Στην παραγγελία της, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά να διερευνηθεί αν πρέπει να ανασυρθεί από το αρχείο πόρισμα για τις δανειοδοτήσεις των κομμάτων που είχε γίνει το 2013, όταν είχε ψηφιστεί, τότε, τροπολογία στη Βουλή, από την κυβέρνηση, που απάλλασσε από τυχόν ποινικές ευθύνες τα τραπεζικά στελέχη.

Σημειώνεται ότι, όταν ήταν επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων ο Γρηγόρης Πεπόνης, είχαν κληθεί σε εξηγήσεις τα στελέχη των τραπεζών που είχαν χορηγήσει στα κόμματα τα δάνεια, αλλά η ψήφιση της τροπολογίας στη συνέχεια έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου