Μετά τα «μπλόκα» των αγροτών μπλόκα και στις ΔΟΥ λόγω έλλειψης θέρμανσης

Σε 2ωρα μπλόκα των εφοριών που λειτουργούν χωρίς θέρμανση προχωρά ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ επικρίνοντας το ΥΠΟΙΚ. Ο Σύλλογος προειδοποιεί δε ότι «οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και για όσο οι υπεύθυνοι αποποιούνται των ευθυνών τους».

«Τα προβλήματα των φορολογικών υπηρεσιών που σχετίζονται με την καθημερινή τους λειτουργία (έλλειψη προσωπικού, υλικοτεχνική υποδομή, μηχανοργάνωση, αναλώσιμα υλικά κλπ) είναι γνωστά. Η κατάσταση αυτή όμως, όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά αντίθετα προστίθενται νέα προβλήματα που, σε πλήθος περιπτώσεων, καθιστούν αδύνατη την λειτουργία των υπηρεσιών μας» τονίζει ο Σύλλογος.
Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα, προσθέτει, η λειτουργία μεγάλου αριθμού υπηρεσιών χωρίς θέρμανση και η ύπαρξη απαράδεκτων και επικίνδυνων συνθηκών για εργαζομένους και φορολογούμενους. Είναι προφανές ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, «οι μέχρι τώρα διαβεβαιώσεις της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ αποδεικνύονται κενές περιεχομένου, γιατί… προφανώς επενδύουν για την επίλυση του προβλήματος στην έλευση του καλοκαιριού».

Ως πρώτη αντίδραση σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 2ωρο αποκλεισμό υπηρεσιών που για μεγάλο χρονικό διάστημα λειτουργούν χωρίς θέρμανση.

Συγκεκριμένα προγραμματίζονται αρχικά κινητοποιήσεις για την Δευτέρα στη ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων και για την Τρίτη στη ΔΟΥ Καλλιθέας.
Πηγή: skai.gr