Κλείσιμο

CETA: «Ντόμινο» από την εξαίρεση της φέτας από τα προστατευόμενα τυριά

Την έντονη αντίθεσή του εκφράζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) για την εξαίρεση της φέτας από τη λίστα των προστατευμένων ευρωπαϊκών τυριών, στην εμπορική συμφωνία (CETA) που υπέγραψε η ΕΕ με τον Καναδά.

Αύριο η συμφωνία επικυρώνεται στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Χρήστος Αποστολόπουλος, κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση βασίστηκε σε μία προφορική διαβεβαίωση του επιτρόπου Γεωργίας, και δεν διεκδίκησε «όσο έπρεπε» το ζήτημα, με αποτέλεσμα να καταρτιστεί η συμφωνία με την εξαίρεση της φέτας.

Όπως είπε ο κ. Αποστολόπουλος, ο επίτροπος Γεωργίας έκανε «σκανδαλώδη διάκριση». Μάλιστα σημείωσε ότι ο Σύνδεσμος εκτιμά πως πρόκειται για κοινοτική παρανομία, και έχει προσφύγει για το θέμα στον Ευρωπαίο διαμεσολαβητή, κατά του επιτρόπου.

Με επιστολή του, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων, καλεί τους Έλληνες Ευρωβουλευτές να μην δώσουν τη συναίνεσή τους, λέγοντας μάλιστα πως, αν το κάνουν, θα έχουν διαπράξει σκανδαλώδη αδικία και εθνική προδοσία. Τους καλεί ακόμα να πείσουν τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, να μην κυρώσουν την συμφωνία, την οποία χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη και παράνομη».
Πηγή: skai.gr