Συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών με Αποστόλου εν μέσω κινητοποιήσεων

Με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων συναντάται αύριο Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, προκειμένου να συζητηθούν τα αιτήματα των αγροτών. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν επίσης ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Σε νέους αποκλεισμούς κόμβων προχωρούν πάντως από σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Μακεδονίας. Λίγο μετά τη 1μμ έκλεισε το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, από αγρότες και κτηνοτρόφους της δυτικής Μακεδονίας.

Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης. Να μεταβούν σε σημείο πιο κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα επιχειρήσουν σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας. Ειδικότερα, λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι αγρότες της Ηλείας απέκλεισαν τη εθνική οδό Πατρών - Πύργου στο ύψος της περιοχής Λατίφι, ενω αγρότες της βόρειας Ηλείας έκλεισαν περίπου τη ίδια ώρα, την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, κοντά στην Βάρδα.

Στην Αχαΐα, οι αγρότες της Αιγιάλειας θα αποκλείσουν από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ τη νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, ενω αγρότες της δυτικής Αχαΐας αναμένεται να κλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου από τις 7 το απόγευμα έως και τις 10 το βράδυ, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας. Στην Αιτωλοακαρνανία, αγρότες θα αποκλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου, κοντά στο Αιτωλικό.
Πηγή: skai.gr