Κλείσιμο

Κικίλιας: Ο Τσίπρας κάνει μεγάλη ζωή στην πλάτη των Ελλήνων

Μείζον πολιτικό ζήτημα, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, το θέμα του «μυστικού» ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, εκτιμώντας πως το ταξίδι θα παρέμενε «φάντασμα», αν δεν το έφερνε στην επιφάνεια, με τις αποκαλύψεις της, η Νέα Δημοκρατία.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Κικίλιας έθεσε προς την κυβέρνηση μία σειρά ερωτημάτων όπως το γιατί η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τα στελέχη του ομίλου Rothschild, κρατήθηκε μυστική και γνωστοποιήθηκε μετά από 6 ημέρες και μόνο μετά από τις πιέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο λαός απαιτεί διαφάνεια και αλήθεια», σημείωσε ο κ. Κικίλιας. «Πως πρωθυπουργός δεν ανακοινώνει τέτοιο ταξίδι στο εξωτερικό;», συνέχισε. Ο ίδιος, έθεσε ακόμη το ερώτημα για το αν υπήρχε σύμβαση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) με τον όμιλο Rothschild έως την 30η Ιανουαρίου.

«Ποιος είναι ο λόγος που συναντήθηκε μόνος του ο κ. Τσίπρας με στελέχη της Rothschild, και μάλιστα Κυριακή απόγευμα; Είχε ενημερωθεί σχετικά ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος; Γνώριζε ο Πάνος Καμμένος για τη συνάντηση αυτή;», συνέχισε ο κ. Κικίλιας, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι «κάνει μεγάλη ζωή στην πλάτη των Ελλήνων»: «Δεν είναι ιδιώτης, είναι ο πρωθυπουργός της χώρας», υπογράμμισε.

«Με ποιους συναντήθηκε στο Παρίσι ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, κ. Καλογήρου και ποιοι ακριβώς επέβαιναν στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος από τη Λισαβόνα στο Παρίσι;», αναρωτήθηκε, εκ νέου, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ζητώντας από την κυβέρνηση «να σταματήσει να κρύβεται» και να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα των επιβατών.

Πηγή: skai.gr