Σε εξέλιξη η δίκη της διευθυντικής ομάδας της εφημερίδας Παραπολιτικά

Σε εξέλιξη στα δικαστήρια της Ευελπίδων η δική της διευθυντικής ομάδας της εφημερίδας Παραπολιτικά Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου, μετά από μήνυση του Πάνου Καμένου εναντίον τους για συκοφαντική δυσφήμιση και κακουργηματική εκβίαση δια του Τύπου. Παρόντες στο δικαστήριο είναι τόσο ο υπουργός όσο και η σύζυγός του, ενώ από τους κατηγορουμένους παρίσταται μόνο ο κ. Τζένος.

Ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ που καταθέτει αυτή την ώρα έχει υποστηρίξει ότι οι κατηγορούμενοι ενέπλεξαν σε δημοσιεύματα τα παιδιά του για να τον εκβιάσουν

Σημειώνεται ότι σε συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής τον περασμένο Ιούνιο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός είχε αποκαλύψει πως για τη δανειοδότηση της εταιρείας του κ. Κουρτάκη για την αγορά του ραδιοφωνικού σταθμού "Παραπολιτικά" από την Εθνική τράπεζα είχε δοθεί ως ενέχυρο ποσό άνω του 1,2 εκατ. δολαρίων, εταιρείας οφσόρ, που -όπως ανέφερε ο κ. Σαντορινιός- «φαίνεται να είναι ιδιοκτησίας κάποιου κ. Μαρινάκη».

Να παρέμβουν άμεσα ο Εισαγγελέας Διαφθοράς και η Αρχή Καταπολέμησης μαύρου χρήματος για να ελέγξουν τα πόθεν έσχες και τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσιογράφου Γιάννη Κουρτάκη, εκδότη των Παραπολιτικών, ζήτησε την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής ο Πάνος Καμμένος.

Πηγή: skai.gr