Στις 24 Μαρτίου οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση του ΟΛΘ

Στις 24 Μαρτίου θα γίνει η υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για την πώληση του 67% του ΟΛΘ, όπως αποφάσισε - σύμφωνα με πληροφορίες - το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Τα τελικά κείμενα του διαγωνισμού οριστικοποιήθηκαν και αναρτήθηκαν στο ψηφιακό δωμάτιο δεδομένων του ΤΑΙΠΕΔ στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Συνολικά, εννέα επενδυτικά σχήματα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τον ΟΛΘ, με τα περισσότερα από αυτά να παραμένουν ενεργά, σε ό,τι αφορά την παροχή διευκρινίσεων για τη διαδικασία.

Ο ανάδοχος που θα προκύψει από το διεθνή διαγωνισμό, θα πρέπει να υλοποιήσει υποχρεωτικά επενδύσεις ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ.

Ανάμεσα στους υποψήφιους επενδυτές είναι ο ολλανδικός κολοσσός APM Terminals o οποίος διαχειρίζεται περισσότερους από 70 λιμένες σε όλο τον κόσμο, ο όμιλος International container services με έδρα τις Φιλιππίνες, ο τουρκικός όμιλος Yilport που διαχειρίζεται 7 λιμάνια σε Τουρκία, Νορβηγία, Σουηδία και Μάλτα, οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι και ο ελληνικός κατασκευαστικός όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας