Κυριτσάκης: Δικηγορικό γραφείο χρησιμοποιεί βουλευτές για να «εκβιάσει» την επιτροπή

Πλήθος ερωτηματικών προκαλεί η καταγγελία του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Δημήτρη Κυριτσάκη, ότι δικηγορικό γραφείο βάζει βουλευτές να καταθέτουν ερωτήσεις στη Βουλή, προκειμένου να εκβιάσει την Επιτροπή και να επηρεάσει την προτεραιοποίηση των ελέγχων της.

Συγκεκριμένα ο κος Κυριτσάκης, κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατήγγειλε ότι υπάρχει συγκεκριμένο δικηγορικό, το οποίο εντοπίζει «πρόθυμους» βουλευτές για να καταθέτουν ερωτήσεις στη Βουλή σχετικά με 4 - 5 εταιρίες για τις οποίες έχουν γίνει καταγγελίες και για τις οποίες το εν λόγω νομικό γραφείο κατακλύζει καθημερινά με οχλήσεις την Επιτροπή.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού σημείωσε χαρακτηριστικά πως «το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο βρίσκει κάθε φορά έναν βουλευτή που για τους δικούς του λόγους - δεν ξέρω γιατί, κάποιοι το πιστεύουν κάποιοι άλλοι όχι και τους βάζει να κάνουν ερωτήσεις στη Βουλή για τις 4-5 εταιρίες. Θέλουν με αυτό τον τρόπο να εκβιάσουν την Επιτροπή για να προτεραιοποιεί τους ελέγχους όπως τους βολεύει. Και ασχολούμαι κάθε μέρα με αυτά».

Στέλνοντας πάντως σαφές μήνυμα τόσο προς αυτό το γραφείο όσο και προς άλλους ενδιαφερόμενους, πρόσθεσε: «Η Επιτροπή δεν θα αποστεί από τους σκοπούς της να επιβληθεί μία τάξη στην αγορά».

Η καταγγελία του Δημήτρη Κυριτσάκη πάντως προκαλεί έντονο προβληματισμό και κυρίως ένα καυτό ερώτημα. Οι βουλευτές που έχουν υποβάλει σχετικές ερωτήσεις το έπραξαν από απλή άγνοια ή είχαν άλλου είδους σκοπιμότητες κι επίσης ποιοι είναι αυτοί; Ο ίδιος πάντως απέφυγε την ονοματολογία, ενώ πληροφορίες από την Επιτροπή, θέλουν να πρόκειται για δικηγορικό γραφείο το οποίο αφού υποβάλλει καταγγελίες για συγκεκριμένες εταιρίες εν συνεχεία τις προσεγγίζει ζητώντας τους να οικονομικά ανταλλάγματα για να τις αποσύρει.

Νωρίτερα ο κος Κυριτσάκης είχε μιλήσει για υποστελέχωση της Επιτροπής, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η «αιμορραγία» του ανθρώπινου δυναμικού οφείλεται κυρίως σε μετακινήσεις τους σε πολιτικά γραφεία όπου έχουν πάει τουλάχιστον οι μισοί.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά