Σύγκληση Ολομέλειας της Εισαγγελίας του ΑΠ ζητούν οι αντεισαγγελείς

Τη σύγκληση της Διοικητικής Ολομέλειας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το θέμα που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σχετικά με το ενδεχόμενο ρύθμισης για παράταση του ορίου ηλικίας των ανώτατων δικαστών, παρά τη ρητή συνταγματική απαγόρευση, ζητούν 15 από τους 17 αντεισαγγελείς του ανωτάτου δικαστηρίου.

Οι ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί ζητούν να συγκληθεί η Ολομέλεια της Εισαγγελίας και θα λάβουν θέση για ένα θέμα το οποίο έχει λάβει διαστάσεις συνταγματικής τάξεως και ουδέποτε στο παρελθόν είχε τεθεί.

Την ίδια ώρα με δηλώσεις του στα Παραπολιτικά ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση θα μελετήσει όλες τις παραμέτρους αυτού του θέματος, αποφεύγοντας να κλείσει το θέμα, όπως έχει κάνει κατ’ επανάληψη ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής με δημόσιες δηλώσεις του.

Πάντως αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μετά την κατηγορηματική θέση του υπουργού Δικαιοσύνης η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου που δέχεται σκληρή κριτική για την πρωτοβουλία της να συγκαλέσει για το θέμα αυτό την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, η οποία αναβλήθηκε μετά τον ορυμαγδό των αντιδράσεων, επανήλθε χθες και σε συνομιλία της με δημοσιογράφους, εμφανίστηκε αποφασισμένη να επανέλθει και να συγκαλέσει εκ νέου την Ολομέλεια.

Για το θέμα της παράτασης του ορίου ηλικίας των ανώτατων δικαστών κατά παράβαση του συντάγματος, σκληρή κριτική στην Πρόεδρο του ΑΠ ασκεί με άρθρο του ο καθηγητής του συνταγματικού δικαίου Αντώνης Μανιτάκης ο οποίος χαρακτηρίσει την ενέργεια της Προέδρου του ΑΠ "πρόκληση".

Και σήμερα η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου μιλώντας στο Εφετείο της Αθήνας επανέλαβε την θέση της ότι η Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου θα συγκληθεί ενδεχόμενως σύντομα και πάντως μόλις είναι έτοιμη η εισηγήτρια αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Κιουρτσόγλου.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου - skai.gr