Κρίθηκαν οι Υποστράτηγοι της ΕΛ.ΑΣ - Αποστρατεύονται Διαμαντόπουλος και Σφακιανάκης

Αποστρατεύθηκαν κατά τις τακτικές κρίσεις ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ Γιάννης Διαμαντόπουλος καθώς και ο Μανώλης Σφακιανάκης ο οποίος διατέλεσε επί σειρά ετών επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Αποστρατεύτηκε επίσης o Εμμανουήλ Γρηγοράκης ο οποίος ήταν διοικητής του Τμήματος αλλοδαπών καθώς επίσης και ο Νικόλαος Χριστοφάκης ο όποιος έδωσε μάχη στα νησιά του Αιγαίου στο μέτωπο του μεταναστευτικού.

Να σημειωθεί ότι με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε ήδη στην εφημερίδα της κυβέρνησης προστέθηκε άλλη μια θέση αντιστράτηγου, ο οποίος θα ονομάζεται γενικός επιθεωρητής αστυνομίας αλλοδαπών και προστασίας συνόρων.

Εν τω μεταξύ με ανάρτησή του στο facebook ο κ. Σφακιανάκης αναφέρει «η Αστυνομία σήμερα αποφάσισε ότι δεν θέλει άλλο τις υπηρεσίες μου, εγώ όμως, θα συνεχίζω να τις δίνω, όπως με ξέρατε μέχρι σήμερα. Το πρόγραμμα για τις επισκέψεις μου ανά νομό θα σας το ανακοινώσω σύντομα... σε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 23/1 και ώρα 19.30 στο Intercontinental».

Ο μέχρι σήμερα διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής είναι οι δύο υποστράτηγοι που προήχθησαν στο βαθμό του αντιστρατήγου, για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

Το Συμβούλιο έκρινε τους 22 υποστρατήγους (20 γενικών καθηκόντων, έναν ειδικών καθηκόντων-υγειονομικό και έναν ειδικών καθηκόντων Εγκληματολογικών Εργαστηρίων) ως εξής:

Προακτέους στον βαθμό του αντιστρατήγου έκρινε τους:

1. Μπάκα Αντώνιο (πρώην διευθυντή Αντιτρομοκρατικής).
2. Δραγατάκη Χρήστο (πρώην Αττικάρχη).
Έκρινε διατηρητέους τους υποστρατήγους:
1. Κωτσάκη Γεώργιο
2. Ασημακόπουλο Αλκιβιάδη
3. Αποστολόπουλο Ανδρέα
4. Παπαζαφείρη Χρήστο
5. Πλουμή Εμμανουήλ
6. Δασκαλάκη Ανδρέα
7. Κοτσιάφτη Δημήτριο
8. Πανούση Σωτήριο
9. Μαλεβίτη Ηλία, Υγειονομικό
10. Μηνιάτη Πηνελόπη, Εγκληματολογικών Εργαστηρίων

Ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, το Συμβούλιο έκρινε τους παρακάτω 10 υποστρατήγους γενικών καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του αντιστράτηγου εκτός οργανικών θέσεων, τους απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου της θέσης που κατείχαν και θα αποστρατευθούν ύστερα από 30 ημέρες:

1. Μωυσίδη Βασίλειο
2. Σφακιανάκη Εμμανουήλ
3. Σκανδαλάκη Γεώργιο
4. Μπαντουβάκη Νικόλαο
5. Τζίγκο Βασίλειο
6. Κούτσιαρη Θεόδωρο
7. Τσόλκα Φώτιο
8. Γρηγοράκη Εμμανουήλ
9. Τσαρδινάκη Κωνσταντίνο
10. Χριστοφάκη Νικόλαο

Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Πηγή: Δημήτρης Καραστεφανής - ΑΠΕ - ΜΠΕ