Κρήτη: Με βαριά τραύματα διακομίστηκε στο νοσοκομείο το βρέφος

Με βαριά τραύματα διακομίστηκε στο νοσοκομείο το βρέφος έξι μηνών από τη Σητεία στο νοσοκομείο. Οι γιατροί και ιατροδικαστές του Ηρακλείου διαπίστωσαν εκτεταμένα τραύματα στο σώμα του παιδιού, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχει ξυλοκοπηθεί όπως εκτιμούν. Ο 52χρονος πατέρας του παιδιού έχει συλληφθεί και το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ η 32χρονη μητέρα του ανακρίνεται.

Πάντως, από την ιατροδικαστική έκθεση δεν επιβεβαιώνεται η αναφορά ότι το βρέφος τραυματίστηκε θανάσιμα από το κινητό του πατέρα του. 

Το παιδάκι διακομίστηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Σητείας, και έπειτα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), άλλα οι γιατροί παρά τις εντατικές προσπάθειες που κατέβαλαν, δεν κατάφεραν να το σώσουν.

Ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιάννης Φανουργιάκης μίλησε στο cretalive.gr για την κατάσταση στην οποία έφθασε ξημερώματα στο νοσοκομείο το βρέφος. "Διεκομίσθη στο νοσοκομείο τις πρώτες πρωινές ώρες σε πολύ βαριά κατάσταση. Τα τραύματα του ήταν πολύ βαριά. Είχε εσωτερική αιμορραγία και τραύματα στο κεφάλι και στον αυχένα. Κλήθηκε η ομάδα των ιατρών να το διαχειριστεί και οδηγήθηκε στο χειρουργείο. Μετά από πολύωρη προσπάθεια των γιατρών να αντιμετωπίσουν τα τραύματα του, το μωράκι κατέληξε στις 6.30 το πρωί".

Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα του βρέφους αρχικά φέρεται να είπε στην αρχή πως ο άνδρας της πέταξε το κινητό στο κεφάλι του μωρού, που κρατούσε στην αγκαλιά της, αλλά αυτή η εκδοχή δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. 
Πηγή: skai.gr