Κλείσιμο

Καταδίκη της επίθεσης της XA σε σχολείο του Περάματος (video)

Ομόφωνο ψήφισμα, με το οποίο καταδικάζεται η επίθεση της Χρυσής Αυγής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος, εξέδωσε την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κορυδαλλού, ενώ την επίθεση καταδίκασε και ο οικείος δήμος. Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο της εισβολής των Χρυσαυγιτών, με «πρωταγωνιστή» τον Γιάννη Λαγό. 

Στο ψήφισμα γίνεται αναφορά στην «υπόδικη Χρυσή Αυγή που είναι μια εγκληματική, φασιστική οργάνωση, πρέπει να απομονωθεί, να τιμωρηθεί, το συντομότερο δυνατό για τα εγκλήματά της, για να σταματήσει οριστικά να δηλητηριάζει συστηματικά, την κοινωνία και ειδικά τη νεολαία μας με τις φασιστικές ναζιστικές ιδέες και πρακτικές».

Στο ψήφισμα καλούνται εκπαιδευτικοί, γονείς και όλοι οι δημότες «να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσφυγόπουλα. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές ξενοφοβικές κραυγές».

Και συνεχίζεται στην ανακοίνωση: «Για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς».

«Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο» τονίζεται στο ψήφισμα.



Πάντως, νωρίτερα επικράτησε ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Περάματος. Γονείς και κάτοικοι, που αντιδρούν στη φοίτηση προσφυγόπουλων από τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Σχιστού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου, έχοντας κατακλύσει την αίθουσα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ήλθαν σε μεταξύ τους έντονη αντιπαράθεση, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση.

«Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής με πρωταγωνιστή τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό σε Δημοτικό Σχολείο Ικονίου, στη διάρκεια ενημερωτικής σύσκεψης, με θέμα την υποδοχή 25 προσφυγόπουλων τον Φεβρουάριο», αναφέρει από την πλευρά του ο δήμος Περάματος.

«Η Χρυσή Αυγή με ψευδείς φήμες που διέσπειρε στους γονείς περί μεταδοτικών ασθενειών αυτών των παιδιών, δημιούργησε ανησυχία σε μερίδα γονέων των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου, παρά το γεγονός ότι τα παιδιά των προσφύγων έχουν πολλαπλά εμβολιαστεί, τόσο στην Πρώτη Υποδοχή, όσο και στο Κέντρο Φιλοξενίας, έχοντας ιατρική παρακολούθηση σε μόνιμη βάση», αναφέρει ο δήμος.

«Οι προπηλακισμοί, οι εκφοβισμοί και τραμπουκισμοί, έχουν ξεπεράσει κάθε μέτρο ρατσισμού, ξενοφοβίας, και δεν θα γίνουν ανεκτά στην πόλη μας. Ο δήμος συνυπογράφει παράλληλα το κάλεσμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος, που σε σχετική ανακοίνωσή του καλεί τους Συλλόγους Γονέων και τους Εκπαιδευτικών, να υποδεχτούν και να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα, που θα έρθουν στο Δημοτικό Σχολείο.

Όπως αναφέρεται, το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων θα υλοποιηθεί και ο δήμος θα συμβάλει σε αυτό.
Πηγή: skai.gr