Κλείσιμο

Oι ιδιωτικοί υπάλληλοι προσφεύγουν στο ΣτΕ για την κατάργηση των Κυριακών

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προτίθεται να προσφύγει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ζητώντας την κατάργηση και των 8 θεσμοθετημένων Κυριακών που μένουν τα μαγαζιά ανοιχτά.

Η Ομοσπονδία αναμένεται να βασιστεί στη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έβαλε μπλόκο στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές, στο ιστορικό κέντρο Αθήνας και Θεσσαλονίκης καθώς και σε άλλες επτά περιοχές.

Η Ομοσπονδία θα χρησιμοποιήσει νομικά το σκεπτικό που έκρινε ότι τα καταστήματα θα πρέπει να είναι κλειστά και να προστατεύονται τα συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων σε σχέση με την αργία της Κυριακής.

Αρνητική πάντως είναι η θέση του υπουργείου Οικονομίας και ανάπτυξης στα μέτρα που προτείνουν θεσμοί και ΟΟΣΑ για απελευθέρωση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων. Σύμφωνα με αξιωματούχους του, βάσει της απόφασης του ΣτΕ θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να διαμορφώσει εκ νέου τον νόμο για τις Κυριακές με κριτήρια που θα επαναδιαμορφώνουν τις τουριστικές περιοχές. Οι αντιπεριφερειάρχες και οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι θα αποφασίζουν για το άνοιγμα περισσότερων από τις 8 που ορίζει ο νόμος


Πηγή: Νίκος Υποφάντης